Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 januari 2021

Ingrid Hartlief verlaat de Veldhovense gemeenteraad

Ingrid Hartlief stelt per eind mei 2021 haar zetel in de gemeenteraad van Veldhoven beschikbaar, vanwege een verhuizing naar een woning buiten de gemeente Veldhoven.  Hartlief is niet alleen raadslid en voorzitter van de D66 fractie, maar is ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Marielle Giesbertz is door de fractie tot nieuwe fractievoorzitter gekozen, met ingang van eind mei. Giesbertz is sinds 2018 raadslid namens D66. Met het vertrek van Ingrid Hartlief komt er een plek vrij binnen de fractie. Die wordt ingevuld door Piet Wijman, de nummer drie op de kieslijst van D66. Wijman was wethouder namens D66 in de periode 2014-2018. Het plaatsvervangend voorzitterschap van de raad wordt na het vertrek van Hartlief ingevuld door een andere raadsfractie.

Sinds 2010 actief voor D66 Veldhoven

Ingrid Hartlief is sinds 2010 actief in de Veldhovense politiek. In de eerste jaren als fractie-ondersteuner en sinds 2014 als raadslid. In 2016 werd zij tot voorzitter van de fractie gekozen en in 2018 volgde een benoeming als plaatsvervangend voorzitter van de raad. Dat haar verhuizing nu een einde maakt aan haar lokale politieke carrière valt haar niet licht. Hartlief: “Soms komt er een kans voorbij die je gewoon moet pakken. Een huis, dat helemaal past bij de toekomstplannen die mijn gezin en ik hebben bijvoorbeeld. Ik heb me de afgelopen jaren met veel plezier ingezet voor een duurzaam en sociaal Veldhoven, met goede voorzieningen zoals een nieuw zwembad en een volwaardige bibliotheek. Dat ik tot plaatsvervangend raadsvoorzitter werd gekozen vond ik ontzettend eervol. De wetenschap dat ik de fractie achterlaat in de goede handen van de nieuwe fractievoorzitter Marielle Giesbertz en de politiek ervaren Piet Wijman, maakte de afweging iets eenvoudiger”.

Continuïteit in de fractie

D66 Veldhoven is met twee zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Veldhoven. Daarnaast kent de fractie drie actieve steunfractieleden: Hein van der Reijden, Willem Hornman en Levien de Braal. Samen met Piet Wijman vormen zij, onder leiding van Marielle Giesbertz vanaf eind mei 2021 de fractie van D66 in de gemeenteraad van Veldhoven. Giesbertz over het vertrek van Hartlief: “Ingrid combineert een enorme dossierkennis met een dito drive om zaken die belangrijk zijn voor alle inwoners van Veldhoven voor elkaar te krijgen. Haar kwaliteiten als plaatsvervangend voorzitter van de raad worden door oppositie, coalitie en college gewaardeerd. ‘Big shoes to fill’, zeggen de Engelsen treffend”. Naast Marielle Giesbertz neemt Piet Wijman plaats in de oppositiebanken van de Veldhovense gemeenteraad. Wijman, voormalig wethouder namens D66, is blij weer terug te zijn in de lokale politiek. “Ik ben op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij D66 Veldhoven, ook na mijn wethouderschap. Ik zie er dan ook naar uit om weer een actieve rol op te pakken binnen de fractie en binnen de gemeenteraad”.