Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 september 2018

Nieuwe burgemeester: Marcel Delhez

De gemeenteraad van Veldhoven heeft op dinsdagavond 18 september 2018,  Marcel Delhez (51) voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Veldhoven.

Ingrid Hartlief, lid van de vertrouwenscommissie voor D66 Veldhoven: “Het was een boeiende en spannende reis met elkaar. Ik ben trots op het feit dat we als commissie unaniem achter de voordracht van Marcel Delhez stonden.”

De Veldhovense gemeenteraad denkt met Marcel Delhez een uitstekende opvolger te hebben gevonden voor de vorige jaar vertrokken Jack Mikkers. Sinds oktober 2017 is Letty Demmers – Van der Geest de waarnemend burgemeester. Marcel Delhez is sinds 2015 burgemeester in de gemeente Noord-Beveland in Zeeland.

Burgemeester voor Veldhoven

In Veldhoven treft Marcel Delhez een omgeving aan met voldoende uitdagingen in de regio en lokale ambities. De focus ligt op zowel de Veldhovense samenleving als op de politieke besluitvorming, op het behartigen van de belangen in de regionale samenwerkingsverbanden, en op het gebied van integrale veiligheid. Kortom, er is genoeg te doen in een dynamische omgeving, waarbinnen Marcel Delhez zijn brede ervaring en persoonlijkheid optimaal kan inzetten.

Marcel Delhez

Marcel Delhez is 51 jaar oud en geboren in Breda. Tijdens zijn studie HBO-Communicatie woonde hij in Eindhoven, maar keerde later terug naar Uden waar zijn vrouw Martine woonde. Tijdens zijn wethouderschap in Uden heeft hij de opleiding Master Public Management aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Zijn thesis onderwerp: de leidersrol van de bestuurder bij gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Marcel Delhez spreekt uit zijn hart: “Ik verlaat Noord-Beveland met pijn in mijn hart. Ik voel me er thuis en heb het enorm naar mijn zin. Veldhoven geeft mij met zijn sociaal-economische context een hele mooie nieuwe uitdaging. Een uitdaging die ik niet voorbij kon en wilde laten gaan. Het burgemeesterschap van Veldhoven voelt voor mij als een warme jas en ik kijk dan ook uit naar de kennismaking met de inwoners, de vele verenigingen en bedrijven van Veldhoven”.

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de vastgestelde profielschets. Deze voordracht is vandaag overgenomen door de gemeenteraad, waarmee de raad de heer Marcel Delhez formeel voordraagt als kandidaat. Deze voordracht is daarmee een belangrijke stap in de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester. De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om tot een kroonbenoeming te komen. De benoeming geschiedt vervolgens bij Koninklijk Besluit. Marcel Delhez kan naar het doet aanzien eind november worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Veldhoven.