Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 februari 2018

Hartlief: “Veldhoven is een zelfstandige gemeente in een sterke regio”

Dinsdag 20 februari werd in de Oude School in Oerle het inmiddels traditionele lijsttrekkersdebat gevoerd. Aan de hand van een aantal stellingen (voor de pauze) en in de vragen uit het publiek (na de pauze) konden de lijsttrekkers hun visie geven op onderwerpen die in Oerle leefden. Ingrid Hartlief, lijsttrekker van D66, kreeg alle gelegenheid om het soms eigenzinnige standpunt van D66 voor het voetlicht te brengen. Bijvoorbeeld over de stelling dat je met ‘wijk-regiekamers’ zorg en welzijn kan organiseren in de wijk, met een vorm van “nacontrole” door de rekenkamercommissie en de raad. Ingrid Hartlief: “Wij vinden juist de rol van de wijkplatforms steeds belangrijker worden nu en in de toekomst. Dat is het sympathieke onderdeel van de stelling dat een wijk een ‘regiekamer’ nodig heeft. Maar je moet zorg en middelen naar verhouding verdelen over alle wijken en daarin voorziet deze stelling niet. Het versterken van de bestaande wijkplatforms is wat D66 betreft een betere oplossing”.

Natuurlijk passeerden ook drie belangrijke thema’s van D66 beknopt de revue:

  • huizen voor alle inkomens- en leeftijdsgroepen;
  • veiligheid voor de fietser en een betere positie van de fiets in het stedelijk gebied;
  • Goed onderhouden groen met voldoende banken en afvalbakken.

Ook de samenwerking in de regio kwam uitgebreid aan bod. Daarover zei Ingrid Hartlief: “Veldhoven is een zelfstandige gemeente in een sterke regio. Veldhoven is geen eiland en niet in zichzelf gekeerd.” De meeste vragen werden gesteld over Eindhoven Airport en de problemen die omwonenden hebben met de mogelijke groei van de luchthaven. Ingrid Hartlief hierover: “Eindhoven Airport kan groeien binnen de bestaande afspraken, maar er komt wat D66 betreft geen verruiming van de openingstijden. Voor ons staat een goede nachtrust centraal. Dat kan bij de huidige openingstijden en die zijn van 07.00 u. tot 23.00 u, een beperkt aantal uitzonderingen daargelaten.”

Het laatste woord was aan de striptekenaar die zonder woorden de discussies in beeld bracht.